V četrtfinalnem paru med Helios Suns in Krko je bila nocoj odigrana druga tekma, napredovanja v polfinale pa so se veselili domači košarkarji. Domžalčani so prvo tekmo v Novem mestu dobili z osmimi točkami prednosti, to je uspelo tudi Novomeščanom in tretji polfinalist je bil znan po odigranem podaljšku. Končni rezultat je bil 89:89, v domači zasedbi sta bila najučinkovitejša Lovro Buljević (20 točk, 12 skokov) in Austin Luke (19 točk, 9 podaj), pri gostih pa Rok Stipčević, ki je dosegel 19 točk.

HELIOS SUNS : KRKA 89:89 (23:16, 17:27, 9:20, 27:21, 13:5)*
*po podaljšku
Helios Suns: Luke 19 (9 podaj), Ferme 7, Zemljič 4, Mirtič 5, Buljević 20 (12 skokov), Oman 15, Tunstall 6, Mahkovic 13 
Krka: Stergar 14 (7 skokov), Cerkvenik 5, Stipčević 19, Stavorv 11, Vucić 11 (8 skokov), Jurkovič 10, Spasojević 8, Škedelj 2, Macura 9 (7 skokov)

CELOTNA STATISTIKA

V Domžalah smo pred polno tribuno videli pravo grozljivko, ki so jo boljše preživeli domači košarkarji in se po veliki borbi izmuznili na zaključni turnir Pokala Spar. Čestitke!

Vodilni ekipi Lige Nova KBM sta se v tekmovanju Pokala Spar pomerili že v četrtfinalu, o napredovanju pa so odločale malenkosti.

Prvo četrtfinalno tekmo so dobili Domžalčani, in sicer so v Novem mestu slavili s 74:82. Odlično so domači košarkarji začeli tudi na drugi tekmi, čeprav so zaostajali z 10:11, so prvo četrtino dobili s 23:16. Sledil je preobrat Krke, ki je do konca prvega polčasa povedla s 40:43. V 25. minuti srečanja so Novomeščani po trojki Roka Stipčevića povedli s 43:59 in kazalo je, da bo Krka napredovala v polfinale. 

Krka je imela vse v svojih rokah, saj je v zadnjo četrtino vstopila s 14 točkami prednosti. Po uvodnih točkah varovancev Gašperja Okorna, so se domači košarkarji “prebudili” in dosegli sedem zaporednih točk ter poskrbeli za dramatičen zaključek. Sledil je preobrat in košarkarji Helios Suns so 75 sekund pred koncem srečanja zaostajali le še za dve točki (76:78), vendar so gostje po trojkah Stergarja in Spasojevića iztržili podaljške. V podaljšku so bolje igrali domačini in ga dobili s 13:5.

Najboljši posameznik v dresu Helios Suns je bil Lovro Buljević (index 23), ki je dosegel 20 točk in zbral 12 skokov. Soigralce je v napadu razigraval Austin Luke, ki je ob 19 točkah zbral še 9 podaj (index 17). V napadu Krke sta bila najbolj razpoložena Rok Stipčević in Leon Stergar, ki sta dosegla 19 oziroma 14 točk.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: »Ne glede na to, da smo pričakovali točno takšen začetek srečanja, smo reagirali precej slabo in dolgo iskali svoj ritem in samozavest. Vedeli smo, da je prednost osmih točk s prve tekme zelo varljiva, a smo jo na koncu vendarle ubranili. Čestitke mojim fantom za uspeh in hvala publiki, ki je tokrat lepo napolnila dvorano. Znova biti del zaključnega turnirja Pokala Spar predstavlja nov izpolnjen klubski cilj, kar pa še zdaleč ne pomeni, da smo rekli zadnjo.«

V polfinalu se bo Helios Suns pomeril z ekipo Terme Olimia Podčetrtek, srečanje je na sporedu 16. februarja (ŠD Lukna), s pričetkom ob 17:30.

RAZPORED TEKEM POKALA SPAR

Foto: Filip Barbalič/Helios Suns