Po koncu košarkarske sezone, ki je letos močno skrajšana oz. kar uradno nedokončana zaradi epidemije koronavirusa, imamo priložnost za prve ocene, poglede, mnenja o opravljenem delu v preteklih osmih mesecih. In prvemu smo besedo ponudili trenerju članske ekipe, Dejanu Jakari.

Člani Helios Suns so imeli letos precej manj turbolentno sezono kot zadnji dve leti. V državnem prvenstvu so si z dobrimi igrami zelo hitro priigrali mesto med najboljšimi petimi ekipami, ki so napredovale v Ligo Nova KBM za prvaka, skupaj s priključeno zasedbo Cedevite Olimpije. V letos neverjetno izenačeni Ligi ABA 2 je, predvsem zaradi odlične prve polovice prvenstva, dolgo tlelo upanje celo na uvrstitev v polfinale tekmovanja, na koncu pa bo tudi sredina lestvice sprejemljiva, a je treba hkrati dodati, da na uradno potrditev končane sezone v regionalnem tekmovanju še čakamo.

Trener Dejan Jakara je lahko zadovoljen z letošnjo člansko sezono.

“Tako kot mnoga ostala prvenstva v Sloveniji in drugod po Evropi, se je žal predčasno končala tudi naša letošnja sezona. Vendar, prav je tako, saj je zdravje naša največja dobrina. Ko gledam nazaj in analiziram sezono, lahko rečem, da je bila za nas zelo uspešna. Dosegli smo zadane cilje v slovenskem prvenstvu, se uvrstili v polfinale pokala, ter potihoma do zadnjega celo upali na uvrstitev med najboljše štiri v Ligi ABA 2. Velika pohvala gre mojim igralcem, ki so preko celotne sezone na treningih zares dobro delali in potem vse to uspešno prenesli tudi na tekmovalni parket,” je dejal Jakara, ki je s Helios Sunsi v regiji, ob zadnji neodigrani tekmi z Rogaško, zbral 9 zmag in 13 porazov, v slovenskem prvenstvu pa, če zraven štejemo še tri tekme Lige za prvaka, zabeležil 11 zmag in 8 porazov.

“Ob tem bi se seveda rad zahvalil vsem v trenerskem štabu, saj so opravili res odlično delo, ter tudi vsem ob igrišču, ki so skrbeli, da smo mi lahko razmišljali le o košarki. Največja zahvala pa gre zagotovo vsem našim navijačem, brez katerih tako mirne in uspešne sezone ne bi bilo. Upam, da se kmalu spet vidimo.” Končal pa je Dejan še z nekaj besedami okoli trenutne situacije: “Vsem skupaj v teh težkih časih želim, da ostanete zdravi in z mislijo, da za dežjem vedno posije sonce. Verjamem, da bo tudi tokrat tako!”