Potem ko so fantje U13 osvojili naslov državnih prvakov, je bila domžalska dvorana pripravljena še na obračun 6. kola Lige Nova KBM za prvaka med Helios Sunsi in Šenčurjem Gorenjsko gradbeno družbo. Slednji so po visokem zaostanku sredi tekme na koncu prišli celo na prag zmage, a so se Domžalčani dovolj zbrali, da sta zelo pomembni dve točki v boju za polfinale ostali doma!

Prvi polčas za učbenike, prav tako začetek tretje četrtine s strani Helios Sunsev za vodstvo z 61:44, potem pa drastičen padec v igri, ki ga tudi po koncu tekme nihče ni znal pojasniti. Pred lepo zapolnjenimi tribunami Športne dvorane Domžale je 25 minut vse kazalo na lahko zmago domačih, potem pa so se košarkarji Šenčurja, predvsem z učinkovitimi napadalnimi skoki ter razigranim Janom Rebcem, nepričakovano vrnili v tekmo.

Jure Pelko je bil prvi strelec Sunsev z 22 točkami.

Po trojki tokrat našega najbolj razpoloženega košarkarja, Jureta Pelka, na začetku zadnje četrtine za 70:59, je kazalo, da so domači vseeno ustavili nalet gostov, a so ti kar vztrajali in se dobre tri minute pred koncem, po košu Dina Murića, približali na vsega štiri točke zaostanka (81:77). Sledili sta dve tehnični napaki in posledična izključitev Smiljana Pavića, a tudi to ni zaustavilo Šenčurjanov, ki so minuto pred koncem s trojko Rebca, po začetnih 2:0, drugič na tekmi prevzeli vodstvo (84:83).

Po daljši odsotnosti so domači gledalci na parketu lahko spet videli Aljaža Bratca.

V zadnji minuti so bili domači nato vseeno dovolj zbrani, da so po košu Jake Brodnika odigrali čvrsto v obrambi, zadržali vodstvo, nato pa je Pelko z dvema prostima metoma le še potrdil zmago Heliosa s 87:84. Prav Pelko je bil z 22 točkami najboljši strelec Sunsev, pri katerih je Blaž Mahkovic prispeval še 14 točk, kapetan Jure Močnik pa je tekmo končal z dvojnim dvojčkom (12 točk, 10 podaj). Najboljši posameznik pri Šenčurju je bil Dino Murić z 22 točkami in 10 skoki.

Jovan Beader, trener Helios Sunsev: Odigrali smo izvrstnih 25 minut, potem pa smo nerazumljivo padli. Sploh, ker smo imeli po dolgem času malo daljšo klop, zato si tega ne bi smeli dopustiti. Šenčurju smo v drugem polčasu dovolili preveč napadalnih skokov, iz katerih so nemalokrat tudi zadeli. Na koncu smo imeli veliko več sreče kot pameti, da smo tekmo dobili.

Domžalčane zdaj čakata dve gostovanji, najprej 10. aprila igrajo pri Iliriji, štiri dni kasneje pa odhajajo še v Šentjur.

Liga Nova KBM za prvaka, 6. kolo (Domžale, 7. 4. 2018)

Helios Suns – Šenčur Gorenjska gradbena družba 87:84 (22:14, 29:22, 16:23, 20:25)

Helios Suns: Brodnik 8, Rojc 4, Pelko 22, Bratec 4, Oman, Močnik 12 (10 skokov), Đumić 10 (7 skokov), Mahkovic 14, Besedić 11, Shashkov 2, Strel
Šenčur G.g.d.: Novak 6, Murić 22 (10 skokov), Rizvić 8 (6 podaj), Martinčič, Pavić 15 (5 skokov), Gorjanc, Babič, Blair 8 (6 skokov), Rebec 15, Varagič, Pavković 5, Koljević 5