Domžalski košarkarji so v prvi tekmi 5. kroga Pokala Spar gostovali pri drugoligašu ECE Triglav v Kranju in slavili z visokih 98:62 ter si tako že pred povratno tekmo praktično zagotovili napredovanje med najboljših osem ekip pokalnega tekmovanja. Povratna tekma bo prihodnji torek v domžalski športni dvorani, ki bo sicer od nedelje, 17.12., v sedmih dneh gostila kar štiri domače članske tekme.

V Kranju je šlo hitro vse po domžalskih notah. Domači si sicer za pristop zaslužijo vse pohvale, saj so odigrali izjemno borbeno vseh 40 minut, a so bili Sunsi vseeno premočni. Že po prvi četrtini, ki se je končala z 29:14 v domžalsko korist, je bilo jasno, da bo šlo le za vprašanje končne razlike. Sta pa zato oba trenerja, domači Tomaž Fartek in gostujoči Jovan Beader, na igrišče poslala kar nekaj mlajših košarkarjev, ki so poskušali čim bolje izkoristit svoje minute. Domžalčani so na koncu lovili celo “stotico”, a so ostali malce prekratki, končalo se je s +36 pred povratno tekmo, 98:62.

Domžalčani so v Kranju prišli do prepričljive zmage, prvi strelec je bil Jaka Brodnik z 18 točkami.

Prvi strelec domačih je bil Anže Zdolšek s 17 točkami, za Sunse jih je 18 dosegel Jaka Brodnik, eno manj sta dodala še dva Jureta, Pelko in Besedić.

Jure Močnik, Helios Suns: “Domačim vse pohvale za pristop in borbo skozi celotno tekmo, vseeno pa smo tisto, po kar smo prišli v Kranj, tudi dobili. Prepričljivo zmago, ki nam pred povratno tekmo prinaša bolj miren spanec. Predvsem, ker nas v naslednjem tednu čaka kar nekaj pomembnih obračunov, upam da pred čim bolj polnimi tribunami naše dvorane.”

Od te nedelje, 17. decembra dalje, Domžalčane čaka peklenski ritem domačih tekem. V nedeljo v Domžale, v 10. kolu Lige Nova KBM, prihaja Rogaška. Potem v torek, 19.12., sledi povratna tekma Pokala Spar s Triglavom, nato takoj v sredo obračun Helios Alpe Adria pokala z UBSC Reiffeisen Graz-em in potem za konec še v soboto, 23.12., tekma državnega prvenstva s Šentjurjem. Vse tekme se v domžalski športni dvorani začnejo ob 19. uri. VABLJENI!

Pokal Spar, prva tekma 5. kroga (Kranj, 13.12.2017)

ECE Triglav – Helios Suns 62:98 (14:29, 23:29, 15:22, 10:18)

ECE Triglav: Lotrič 2, Zdolšek 17, Vojičić 6, Vravnik 5, Stavrov 2, Markovič 14, Hribar, Nograšek 4, Kern 10, Jakobčič 2
Helios Suns: Brodnik 18, Rojc 7, Pelko 17, Jogan 4, Oman 13, Močnik 5, Klavžar, Mahkovic 10, Besedić 17, Shashkov 7, Strel