Za Helios Suns je odličen teden, saj so na obeh tekmah zanesljivo odpravili svoja tekmeca. Že v torek pa izbrance Jakše Vulića čaka nov preizkus. Na drugi tekmi Pokala Sixt Alpe Adria bo ob 19. uri v Športni dvorani Domžale gostoval hrvaški Zabok.

ekipa4

Drugi tekmec slovenskih prvakov v omenjenem regionalnem tekmovanju prihaja iz istoimenskega naselja, ki se nahaja 40 kilometrov severno od Zagreba in premore nekaj manj kot 3000 prebivalcev. Zabok med hrvaškimi prvoligaši nastopa od sezone 2007/2008, v minuli sezoni pa je zasedel končno 10. mesto. Torkov obračun v Domžalah bo za klub, ki bo prihodnje leto praznoval 40 let delovanja, zgodovinski, saj bo to njegova prva uradna mednarodna tekma.

Košarkarji Zaboka so v novi klubski sezoni do sedaj odigrali le eno tekmo. Minulo soboto jih je na domačem parketu s 85:76 ugnala zasedba iz Osijeka. V domači vrsti je bil s 17 točkami najboljši Sven Smajlagić (195 cm, 1990), ki je del minule sezone preživel pri Šenčurju, 16 jih je dodal Marin Zrnić (201 cm, 1988), Borna Kapusta (182 cm, 1996) pa je ob 10 točkah vknjižil še šest skokov in pet podaj.

Za torkovo tekmo so v ekipi Helios Suns pripravljeni vsi košarkarji, z izjemo Jureta Močnika. Izkušeni organizator igre trenutno okreva po poškodbi gležnja, ki jo je staknil na petkovi tekmi Lige Nova KBM.

Jakša Vulić, trener Helios Suns:

“Pred nami je druga tekma Pokala Sixt Alpe Adria. Na prvem preizkusu v Avstriji smo igrali dobro, prav tako večino časa v petek proti Tajfunu, zato pričakujem, da v takšnem ritmu tudi nadaljujemo. Na torkovi tekmi bo kvaliteta igralcev zagotovo na naši strani in če bomo prikazali igro na pravi ravni, potem ne bi smeli imeti pretiranih težav. Precej priložnosti bomo namenili našim mladim igralcem, ki si bodo tako nabirali prepotrebne izkušnje. Vabim vse navijače, da se nam v torek pridružite na tribunah Športne dvorane v Domžalah in podprete naše fante na obračunu z Zabokom.”

Vstopnice za tekmo si lahko po ceni 2 EUR v predprodaji zagotovite na vseh prodajnih mestih Mojekarte.si (tudi preko spleta na povezavi spodaj), na dan tekme, za ceno 4 EUR, pa bodo poleg ostalih prodajnih mest na voljo tudi na blagajni dvorane.

NEPOSREDNA POVEZAVA DO NAKUPA VSTOPNIC

POKAL SIXT ALPE ADRIA, SKUPINA B:

Torek, 11. oktobra, ob 19.00:
HELIOS SUNS : ZABOK

LESTVICA SKUPINE B:

M Ekipa Z P
1 Helios Suns 1 0
2 KK Zabok 0 0
3 Traiskirchen Lions 0 1