Helios Sunsi imajo novega košarkarja, ki bo zaostril konkurenco med visokimi igralci. V Domžale se seli zdaj že nekdanji košarkar Rogaške, v lanski sezoni pa eden najboljših posameznikov slovenskega prvenstva, Cory Remekun.

cory-remekun

Cory Olawale Remekun, ki se s svojimi 204 cm najbolje znajde čisto pod (velikokrat pa tudi nad) obročem, a lahko brez težav igra tudi na položaju krilnega centra, bo vsaj eno sezono nosil dres Helios Sunsev. Lani je za Rogaško v Ligi NovaKBM, v kateri je bil eden najbolje ocenjenih posameznikov, dosegal po 11,6 točk in kar 7,8 skokov na tekmo, pred tem pa se je ta ameriški košarkar preizkušal tudi v Nemčiji (Dragons Rhöndorf), Grčiji (Neas Kifisias) in BiH (Široki).

“Vesel sem in hvaležen, da bom lahko zaigral za Helios Sunse. Komaj čakam, da spoznam navijače in da bom priča odlični atmosferi, ki je klub krasila v zaključku zadnje sezone. Igranje v tekmovanjih, v katera se je uvrstil Helios, predstavlja velik izziv, ampak mislim, da sem pripravljen na ta naslednji korak v moji karieri,” je ob podpisu sodelovanja povedal 25-letni Remekun.