Helios Sunsi so v 19. kolu Lige ABA 2 gostovali pri Sutjeski iz Nikšića in domačim v našeti končnici morali priznati premoč z 78:70. Nič ne de, glavne tekme šele prihajajo – naslednja izredno pomembna že to soboto, z gostovanjem pri Zlatorogu Laško.

Pri domačih se je skozi celotno srečanje čutilo, da so pod nekakšnim pristiskom, saj so v napeti borbi za uvrstitev v polfinale jadranskega drugoligaškega tekmovanja. Domžalčani pa so, kot so napovedovali že pred srečanjem, lahko zaigrali precej neobremenjeno, trener Dejan Jakara pa se je prav tako držal napovedi in je igralne minute enakomerno porazdelil med večino košarkarjev.

Sunsi so se pogumno zoperstavili Sutjeski, na koncu pa morali domačim priznati premoč z 78:70. (foto: Sutjeska/fotoMM)

Ti so bili vse do sredine zadnje četrtine povsem enakovreden nasportnik košarkarjem Sutjeske, potem pa so ti, slabe štiri minute pred koncem, pobegnili na 6 točk prednosti,  67:61. Dve minuti pozneje je bilo že +8 v korist domačih in upanje na morebitno domžalsko presenečenje bi moralo splavati po vodi. Pa ni!

Urban Oman je izkoristil vse tri proste mete zaradi osebne napake nad njim pri metu izza črte 6,75m, tri zaporedne prekrške domačih pa je kaznoval kapetan Jure Močnik s štirimi točkami. Sunsi so tako minuto do konca prišli vsega na točko zaostanka (71:70), ob tem pa imeli še napad za vodstvo. Nikola Gajić je žal zgrešil, Sutjeska pa je vse skupaj kaznovala še s sedmimi točkami in zasluženim slavjem z 78:70.

Domači so imeli tri dobro razpoložene košarkarje, Nikolo Pavličevića (22 točk), Radoslava Spasojevića (20 točk, 7 skokov) in Draška Kneževića (19 točk, 5 podaj, 5 pridobljenih žog). Na drugi strani je bil prvi strelec Sunsov Nikola Gajić z 18 točkami, po 11 sta jih dodala še Urban Oman in Đoko Šalić (6 skokov).

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitke Sutjeski za zmago. Mi smo odigrali zelo dobro srečanje, žal pa smo pri zaostanku z 71:70, dve minuti pred koncem, storili dve nepotrebni napaki, ki so ju domačini znali kaznovati.”

Kot omenjeno že v prvem odstavku, nas najpomemebnejše tekme šele čakajo, pa čeprav se z omenjanjem pomebnosti tekem že malce preveč ponavljamo. A do konca prvega dela Lige Nova KBM sta le še dva kola, Sunsi pa imajo pred zasledovalci zgolj eno zmago prednosti. In ravno zato bo v soboto, v Laškem, obračun proti enemu od teh zasledovalcev, Zlatorogu, resnično več kot pomemben.

Liga ABA 2, 19. kolo (Nikšić, Črna gora, 6. 2. 2019)

Sutjeska – Helios Suns 78:70 (16:15, 22:19, 17:20, 23:16)

Sutjeska: Goranović, Pavličević 22, Gardašević, Vulević, Knežević 19 (5 podaj, 5 prid. žog), Vuković, Čalić (8 skokov), Vujović 6, Raičković 3, Spasojević 20 (7 skokov), Vuković 2, Lalović 6
Helios Suns: Pašajlić 11, Gajič 18, Fon 4, Bratec, Oman 11, Močnik 6 (7 podaj), Jogan, Mahkovic 3, Besedić 3 (5 skokov), Strel 3, Šalić 11 (6 skokov)