Domžalski košarkarji so v 2. kolu Lige ABA 2, v Športni dvorani Domžale, gostili ekipo Vršca in z izvrstnim prvim polčasom prišli do prepričljive zmage, tudi prve v jadranski druščini, s 95:78.

Nikola Gajić je v 1. polčasu prispeval 12 od svojih 14 točk.

Trener Jovan Beader je na začetku na parket poslal peterko Močnik, Fon, Gajić, Durnik, Šalić, ki je od prvega sodniškega meta dalje zagospodarila na igrišču. Predvsem Nikola Gajić je bil dobro razpoložen in že v prvih desetih minutah dosegel 10 točk, še posebej pa je navdušil z atraktivnim zabijanjem preko visokega Nikole Silađija. Domžalčani so v prvi četrtini dosegli kar 34 točk, a so jih na drugi strani prejeli 22, kar zagotovo ni bilo pogodu trenerju Beaderju.

Podobna predstava se je nadaljevala tudi v drugih 10 minutah, le da je bila obramba Sunsov za odtenek boljša, semafor oz. razlika pa je hitro poskočila na +20, potem ko je Aljaž Bratec zadel trojko za 45:24. Dobro minuto pred koncem polčasa so Domžalčani prišli celo do najvišje prednosti na tekmi, po košu Jureta Besedića je bilo namreč že 60:29, do glavnega odmora pa so gostje vseeno zmogli še 4 točke (60:33).

Na žalost, ampak razumljivo, je domžalski zagon v drugih 20 minutah malce popustil, vseeno pa se je razlika vseskozi gibala okoli 20 točk v korist Heliosa. Razpoloženi Đoko Šalić je predvsem ob koncu 3. in na začetku zadnje četrtine pridno polnil svoje statistične stolpce, Domžalčani pa so tekmo mirno pripreljali do konca in slavili s 95:78.

Đoko Šalić je bil prvi strelec tekme s 24 točkami.

Đoko Šalić je 24 točkam dodal še 5 skokov, po 14 točk sta dodala Nikola Gajić (7 skokov) in Miha Fon, še točko manj, skupaj s 6 podajami, pa je prispeval Miroslav Pašajlić. Pri Vršcu je bil s 17 točkami in 7 skoki najbolj razpoložen Ranko Simović.

Jovan Beader, trener Helios Sunsov: “Odigrali smo dva različna polčasa, prvega z dobro obrambo in veliko doseženimi točkami, v drugem pa smo padli. Edina skrb, ki ostaja po tekmi, je število napadalnih skokov, ki smo jih prepustili nasprotniku. Pred nami je zdaj težka tekma v Čačku. Oni so izraziti favoriti, mi pa nimamo kaj izgubiti.”

Branko Maksimović, trener Vršca: “Vse čestitke Heliosu, danes so bili predvsem v prvem polčasu odlični, pokazali so čvrstino in natančnost v napadu. Mi se nismo držali vseh dogovorov, a nimamo kaj. Liga je še dolga, za nami sta dva naporna gostovanja, kar ni bil najlažji začetek. Gremo dalje, popravit določene stvari, da pokažemo še boljšo igro.”

Domžalčane naslednji teden čaka še ena težka naloga, v sredo namreč gostujejo pri Borcu iz Čačka.

Liga ABA 2, 2. kolo (Domžale, 3. 10. 2018)

Helios Suns – Vršac 95:78 (34:22, 26:11, 16:19, 19:26)

Helios Suns: Pašajlić 13 (6 podaj), Gajić 14 (7 skokov), Klavžar, Fon 14, Bratec 9, Oman 1, Durnik 2, Močnik 2 (5 podaj), Besedić 12 (5 skokov), Shashkov 4, Strel, Šalić 24 (5 skokov)
Vršac: Ćirković 3, Kapetanović 16, Radivojević 12, Radmilović 1, Brkić 9 (9 skokov), Jovanović 6 (5 podaj), Savović 5, Simović 17 (7 skokov), Silađi 9 (7 skokov), Uzelac

STATISTIKA