Končno, prva uradna tekma za Helios Sunse po 10. marcu! To pomeni več kot šest mesecev (uradnega) tekmovalnega premora za Blaža Mahkovica in ostalo domžalsko kompanijo, ki so ga nocoj prekinili z gostujočo tekmo 1. kroga državnega prvenstva proti Koper Primorski. In da je zadovoljstvo še toliko večje, se Domžalčani iz Obale vračajo s prepričljivo zmago s 60:77.

VIDEO: Prve točke Mahkovica in Helios Sunsov v letošnji sezoni

Trener Dejan Jakara je obračun s Koprčani začel s peterko Vujasinović – Hirschmann – Oman – Mahkovic – Sekulović. Kapetan Mahkovic je bil tisti, ki je dosegel prve domžalske točke v novi sezoni, v uvodnih treh minutah pa je dosegel kar devet od domžaskih dvanajstih točk. Domači so prišli še do izenačenja na 15:15, nato pa so niti igre v roke vzali košarkarji Heliosa, ki so bili po prvih desetih minutah spredaj s 17:24. Na začetku 2. četrtine sta Tadej Ferme in Bine Prepelič poskrbela za +14, 17:31, slednji pa je z dvema zadetima prostima metoma postavil tudi rezultat prvega polčasa (26:42).

V drugih 20 minutah so Domžalčani uspešno ohranjali svojo prednost, ki je na začetku zadnje četrtine, po še eni trojki Mihaila Sekulovića, znašala že 25 točk (42:67). Dve minuti pred koncem, potem ko je v igro pri Primorski vstopil tudi 17-letni Jošt Flerin, otrok našega kluba, ki se je letos poleti odločil za spremembo košarkarskega okolja, je prvi dve uradni točki v članskem dresu Helios Sunsov dosegel še drugi otrok “barvarjev”, 18-letni Anej Orel. Na koncu je semafor kazal 60:77 v domžalsko korist.

Helios Sunsi do visoke zmage pri Koper Promorski. (foto: KK Primorska)

Prvi strelec domačih je bil nekdanji košarkar Heliosa, Urban Durnik, ki je tekmo končal pri 16 točkah in 7 skokih. Prvo ime sonc je bil Mihailo Sekulović, ki je tekmo končal z enako statistiko kot Durnik, 13 točk je dodal neumorni Urban Oman, z devetimi podajami pa se je izkazal Daniel Vujasinović.

Blaž Mahkovic, Helios Suns: “Čestitke ekipi za zmago. Lepo je bilo igrati prvo uradno tekmo po tako dolgem času, mislim, da smo odlično prebili led. Sicer smo nasprotniku dovolili preveč napadalnih skokov, kar bo treba v bodoče popraviti, a če potegnemo črto pod prvo tekmo, smo zasluženo slavili.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Odigrali smo dobro tekmo. Videlo se je, da ekipa Primorske še neuigrana, da so fizično v zaostanku, kar smo mi uspeli izkoristiti. Kljub vsemu moramo biti zadovoljni, ni lahko igrati uradne tekme po tako dolgem premoru. Tudi mi imamo še veliko rezerve in upam, da bomo nekaj tega popravili že v naslednji tekmi.”

Domžalčane naslednja tekma državnega prvenstva, prva letošnja v domači Športni dvorani Domžale, čaka v soboto, 3. 10., ko v goste prihajajo Hopsi iz Polzele. In ne pozabite, vstop v dvorano bo omogočen le kupcem sezonskih vstopnic, zato pohitite z nakupom. Na voljo po akcijskih cenah, le 60€ za nove kupce in samo 50€ za lanske imetnike in starše klubskih otrok. Zakaj? Ker BREZ VAS NI NAS!

1. SKL, 1. krog (Koper, 27. 9. 2020)

Koper Primorska – Helios Suns 60:77 (17:24, 9:18, 16:19, 18:16)

Primorska: Dornik, Durnik 16 (7 skokov), Flerin, Rojc 8 (7 skokov), Kastrati 7, Radulović 2 (5 skokov), Šuster, Hrabar, Macura 8, Nemanič 5, Vončina 14 (5 podaj)
Helios Suns: Ferme 8, Morina 2, Mirtič, Orel 2, Bratec 7 (6 skokov), Oman 13, Šikanić, Sekulović 16 (7 skokov), Mahkovic 11 (7 skokov), Vujasinović 2 (9 podaj), Hirschmann 6, Prepelič 10