Zaradi ukrepov proti širjenju koronavirusa je bil tokratni obračun Helios Sunsov in Cedevite Olimpije odigran pred skoraj da povsem praznimi tribunami Športne dvorane Domžale. Svoje standardno mesto je zasedlo le nekaj Ravbarjev, ki so skrbeli, da tekma ni potekala v popolni tišini. Če so se Domžalčani v prvem delu igre nekako še držali zraven, pa so v drugem polčasu popustili in Ljubljančani so prišli do zanesljive zmage z 69:82.

Blaž Mahkovic je v prvem polčasu dosegel 20 točk, na koncu jih je zbral 23.

Helios Sunsi so bili odlični v prvi četrtini, ko so izkoristili verjetno še malo utrujene Ljubljančane, slednji so včeraj igrali pomembno tekmo v Ligi ABA, in še v 12. minuti vodili s 26:20. Potem pa so gostje s podlago agresivne obrambe, večkrat za domač okus zelo na meji dovoljenega, do konca prvega polčasa napravili serijo 20:7, povedli s 33:40 in vodstva do zadnje sirene niso več izpustili iz rok.

Na domžalskem parketu smo, sicer v dresu Olimpije, po dolgem času spet videli otroka Heliosa, Roka Radovića.

Res je tudi, da so imeli Domžalčani v prvih dvajsetih minutah izredno razpoloženega Blaža Mahkovica (20 točk v 1. polčasu), v nadaljevanju pa so bili košarkarji Cedevita Olimpije nanj veliko bolj pozorni in ga v drugi polovici tekme omejili na vsega tri točke. Na začetku zadnje četrtine so gostje povedli že z 51:69 in kazalo je, da je tekma bolj kot ne odločena. Sledila je serija treh domžalskih trojk, dve je zadel Davor Konjević, eno pa Urban Oman, za približanje na 60:69, za kaj več pa so bili Ljubljančani vseeno premočni. V zadnjih minutah smo na parketu lahko videli mlajše moči enih in drugih, lepo pa je bilo na domžalskem parketu, sicer v dresu Olimpije, po dolgem času spet videti otroka Heliosa, vmes člana Cedevite in OKK Beograda, 19-letnega Roka Radovića.

Pri Sunsih je Mahkovic tekmo končal pri 23 točkah, Konjević je 15 točkam dodal še 5 skokov. Izkušenejši del ljubljanske zasedbe si je tako minute, kot točke, dokaj enakomerno porazdelil, najboljši je bil Jaka Blažič s 17-imi, 16 točk in 9 skokov pa je dodal Edo Murić.

Blaž Mahkovic, Helios Suns: “Olimpija je prišla do zaslužene zmage, videlo se je, da imajo precej bolj izkušeno ekipo od naše.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitke Olimpiji za zmago. Našim fantom nimam kaj očitat, borili so se kolikor so mogli, a se je videla razlika v kvaliteti. Vseeno smo v določenih trenutkih tekme prikazali všečno igro, tako da gremo s to popotnico v naslednje boje.”

Naslednja tekma Helios Sunse čaka že ta četrtek, ko bodo v zadnjem krogu Lige ABA 2 gostovali pri Rogaški. Ker je tako obstanek že zagotovljen, mesto med najboljšimi štirimi pa neulovljivo, lahko fantje tekmo v Rogaški Slatini odigrajo sproščeno in neobremenjeno.

Liga Nova KBM za prvaka, 3. krog

Helios Suns – Cedevita Olimpija 69:82 (21:18, 12:22, 18:26, 18:16)

Helios Suns: Konjević 15 (5 skokov), Šikanić, Radovčić 11, Prepelič 2, Pelko 7, Bratec, Oman 6, Šantelj 3, Mahkovic 23, Hirschmann, Florveus 2, Strel
Olimpija: Radović, Krušlin, Krampelj 3, Hopkins 11 (7 skokov), Artis 12 (7 skokov, 6 podaj), Vujačić, Murić 16 (9 skokov), Mulalić, Miller-McIntyre 10 (7 podaj), Blažič 17, Bratož, Marinković 13 (7 skokov)