Helios Sunsi so v 13. krogu državnega prvenstva gostvovali v Podčetrtku in proti domači zasedbi Term Olimia slavili z 78:86. Premora spet ne bo veliko, že čez dva dni je na vrsti prestavljena tekma proti Koper Primorski.

Obračun proti “termalcem” ni bil lahek, še posebej, če vemo, da so Domžalčani šele včeraj dopoldan prišli z dolge poti v Novem Pazarju. Vseeno so Sunsi že v prvem polčasu postavili temelje končni zmagi, potem ko so bili z dobro napadalno igro ob glavnem odmoru spredaj s 40:51.

Davor Konjević

Domači se sicer v drugih dvajsetih minutah niso predali, v 3. četrtini jim je nekaj dodatne energije vlil tokrat raznovrstni Žiga Švigelj, a so Domžalčani vseskozi držali varno razdaljo, v svojih vrstah pa so imeli razpoložena Davorja Konjevića in Jureta Pelka. Zadnji domači naval je prišel na začetku zadnje četrtine, ko je izkušeni Nejc Strnad zadel tri zaporedne trojke, a se Sunsi niso dali in tekmo varno pripeljali do konca ter slavili z 78:86.

Strnad je tekmo končal pri 28 točkah, na drugi strani pa sta bila najbolj učinkovita omenjena Konjević (20 točk) in Pelko (19 točk, 7 podaj).

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Pričakovali smo težko tekmo, ker enostavno nismo imeli dovolj časa za regeneracijo in pripravo. Vseeno pa smo naredili tisto, po kar smo prišli, tako da fantom čestitke za zmago, čestitke pa tudi domačim za borbeno predstavo. Zdaj se moramo vsaj malo spočiti, saj nas že čez dva dni čaka nova težka preizkušnja.”

Domače Terme Olimia s tem porazom ostajajo na dnu prvenstvene razpredelnice, Domžalčani pa z novim uspehom v samem vrhu, že v ponedeljek pa jih čaka gostovanje pri vodilni ekipi lige, Koper Primorski.

1. SKL, 13. krog (Podčetrtek, 4. 1. 2019)

Terme Olimia Podčetrtek – Helios Suns 78:86 (20:23, 20:28, 19:19, 19:16)

Podčetrtek: Kosič, Strnad 28, Škorjanc, Švigelj 12 (8 skokov, 7 podaj), Sevšek 1, Cerkovnik 2 (5 skokov), Stergar 7, Zupan 12, Reberšak 9, Špaleta 7
Helios Suns: Konjević 20, Šikanić, Radovčić 8, Hirschmann 3, Prepelič, Pelko 19 (7 podaj), Bratec, Oman 6 (5 skokov), Šantelj 14, Mahkovic 14, Florveus 2, Strel