Košarkarji Helios Suns so v 3. kolu Pokala Sixt Alpe Adria z 52:54 na domačem parketu izgubili proti Arkadii Traiskirchen Lions in doživeli prvi poraz v tekmovanju.

dsc_4640Trener Domžalčanov Jakša Vulić ni mogel računati na še vedno poškodovana Urbana Gorjanca ter Luko Vončino, zaradi bolečin v zadnji loži pa je počival tudi Jure Močnik, zaradi česar sta priložnost v začetni peterki dobila mlada Aljaž Bratec in Matic Vesel.

Izenačen začetek je napovedal napeto tekmo. Gostitelji so najprej povedli s 6:2 ter s consko obrambo povzročali precejšnje probleme košarkarjem Helios Suns v napadu. Ti se niso predali in s trojko Urbana Omana rezultat izenačili na 13:13. Po prvi četrtini, ki se je končala z rezultatom 15:13 za goste, so ti popolnoma odpovedali in v drugi četrtini dosegli le dve točki. V drugi del tekme so slovenski državni prvaki stopili zelo motivirano, Tomaž Bolčina in Kyle Casey sta izvedla lep “alley-oop” in na noge dvignila domžalsko publiko, Simo Atanacković pa je s trojko prednost pred koncem prvega polčasa povišal na 13 točk (30:17).

Košarkarji Helios Suns so na začetku tretje četrtine vodili že za 18 točk, ko se je prednost začela topiti. Gostom je stekel met izza črte 6,75 m, s trojkama Fabricija Vaya so se namreč približali le na 5 točk zaostanka, na kar je trener domačih odreagiral z minuto odmora. Ta ni pomagala, saj so Avstrijci nadaljevali niz zadetih metov in naredili delni izid 13:0. Pred zadnjo četrtino so gostje prišli na dve točki zaostanka (35:37).

Zadnjo četrtino so bolje začeli gostje, ki so pet minut pred koncem tekme vodili s 46:41. Košarkarji Helios Suns so nalet tekmecev poskušali ustaviti s consko obrambo, a so jim ti ušli na 9 točk razlike. Tomaš Kyzlink je z dvema zaporednima trojkama zaostanek zmanjšal na 4 točke, eno pa je dodal še Atanacković. Trideset sekund pred koncem tekme je bil rezultat že končnih 52:54, Domžalčani pa niso upeli izkoristiti izgubljene žoge Avstrijcev in zadnjega napada ter so tako zabeležili prvi poraz v tej sezoni Pokala Sixt Alpe Adria.

V soboto ob 20.00 Helios Suns čaka domača tekma v Ligi Nova KBM proti LTH Castings. Vstopnice za dvoboj si lahko zagotovite na tej povezavi, prodajnih mestih podjetja Moje karte in v pisarni kluba.

Jakša Vulić, trener Helios Suns:

“Košarkarji Arkadia Traiskirchen Lions so zasluženi zmagali, saj so izkoristili dejstvo, da je nam manjkalo energije, saj smo po tekmi Lige prvakov izpred dveh dni kar utrujeni, poleg tega imamo tudi tri poškodovane igralce. Poskušali smo razporediti minutažo med vse košarkarje, priložnost so dobili tudi mlajši. Mislim, da kljub porazu napredovanje v naslednji del tekmovanja v Pokalu Sixt Alpe Adria za nas ni vprašljivo. Zdaj se moramo osredotočiti na tekmo Lige Nova KBM, ki nas čaka čez dva dni.”

POKAL SIXT ALPE ADRIA, 3. KOLO

Četrtek, 10. novembra:
HELIOS SUNS : ARKADIA TRAISKIRCHEN LIONS 52:54 (13:15, 17:2, 7:18, 15:19)
Helios Suns: Atanacković 12 (5 skokov), Casey 10 (11 skokov), Oman 6, Kyzlink 6, Remekun 5 (6 skokov), Curry 4, Vesel 3, Bratec 2, Lelić 2, Bolčina 2.
Arkadia Traiskirchen Lions: F. Trmal 19, Vay 15 (5 skokov), Draskovic 7 (12 skokov), Detrick 7, M. Trmal 4 (6 skokov), Gvozden 2, Aryee, Memcic, Lenator, Danek, Ilič, Komazec.

STATISTIKA

LESTVICA