Včeraj smo bili v Domžalah priča pravemu košarkarskemu spektaklu. V okviru zaključnega turnirja NLB ABA2 lige smo v Športni dvorani Domžale videli kar 4 tekme, ki so dale 4 polfinaliste – 4 ekipe, ki se bodo v petek in nedeljo pomerile za uvrstitev v elitno Admiral Bet ABA ligo, kjer kraljujejo košarkarski velikani z veliko tradicijo kot so Partizan, Crvena Zvezda, Budučnost, Split, Zadar, Cibona in še kdo.

V polfinale so se najprej uvrstili košarkarji Podgorice, sledila jim je novomeška Krka, v zadnjem in najbolj napetem srečanju je borbo med Borcem in Širokim Brijegom dobil slednji. Prav igralci močne zasedbe Širokega, ki ne pozna poraza že več mesecev in je eden izmed favoritov tekmovanja, bodo nasprotniki Helios Sunsov v petek ob 20.00.

Sunsi so v četrtfinalu nadigrali makedonski Pelister kar s 101 – 47. Pri Sunsih sta bila najboljša strelca mladi Jan Zemljič in Tadej Ferme s 15 točkami. 13 točk, 4 ukradene žoge in 4 podaje je dodal Blaž Mahkovic. Svoje je naredil prvi podajalec tekmovanja Austin Luke, ki je razdelil 12 podaj, ki so našle svoj cilj, pod košema je bil odličen Lovro Buljević. Stotico je v izdihljajih tekme simbolično dosegel še en domač mladinec Jan Babič.

HELIOS SUNS – Pelister Bitola
Športna dvorana Domžale
1500 gledalcev
101:47 (24:12, 32:12, 28:17, 17:6)

CELOTNA STATISTIKA

Domžalčanke in Domžalčane in vse ljubitelje dobre košarke vabimo, da nas podprete v dvorani! Že na prvi tekmi smo v nabito polni »Komunali« pripravili pravi šov. Znova se nam bo pridružila domžalska Godba, z nami bodo plesalke plesnih klubov Leaders in Impulz, najbolj srečen pa bo morda nekdo, ki bo med polčasom zadel s sredine igrišča in si prislužil kar 5000 eur, ki jih podarja naš sponzor Zavarovalnica Triglav.

Razpored polfinalnih tekem:
16.00 Krka – Podgorica
20.00 Helios Suns – Široki (Vrata v dvorano se odprejo ob 19.00)