Domžalski košarkarji nadaljujejo z dobrimi predstavami na domačem parketu. Tokrat je, v 3. krogu državnega prvenstva, v Športni dvorani Domžale gostovala Rogaška, ki so domov vrača praznih rok. Helios Sunsi so bili boljši z 72:67.

Prva četrtina, predvsem druga polovica le-te, je pripadla gostom, ki so po trojkah Ivana Miličevića in nekdanjih “barvarjev” Đorđeja Lelića in Mihe Fona, povedli že s 13:22, na prvi malo daljši odmor pa odšli s prednostjo šestih točk, potem ko je z zvokom sirene domače navijače razveselil Urban Oman (16:22). Do sredine 2. četrtine sta bili ekipi poravnani (28:28), potem pa so se Sunsi prvič uspeli malce odlepiti, ob polčasu pa vodili s 36:30.

Đorđe Lelić (levo) in Krešimir Radovčić.

Na začetku drugega polčasa sta Krešimir Radovčić in John Florveus poskrbela že za +11 (41:30), a so gostje hitro odgovorili z dvema zadetima metoma izza črte 6,75m. Dve trojki Davorja Konjevića ob koncu četrtine sta Domžalčane popeljali do 56:45 pred zadnjimi desetimi minutami igre. Po trojki Radovčića v 33. minuti so imeli Sunsi še vedno varnih +9, podobno tudi še slabe štiri minute pred koncem, po dveh prostih metih Leona Šantlja (64:55), a se Rogaška ni predala. Počasi, a vztrajno so gostje nižali svoj zaostanek, po še eni trojki Lelića minuto in pol pred koncem pa je bilo zgolj še 64:62 za Helios. Blaž Mahkovic s trojko in Aljaž Bratec s prostima metoma sta razrešila dvome in zmaga z 72:67 je ostala doma.

Krešimir Radovčić (5 skokov, 7 podaj) in Davor Konjević (5 skokov, 6 podaj) sta prispevala po 18 točk, na drugi strani jih je Miha Fon dosegel 16.

S pomočjo navijačev do zmage nad Rogaško.

Urban Oman, Helios Suns: “Najprej bi se rad zahvalil navijačem, ki so nam pomagali do zelo pomembne zmage. Posvečamo jo direktorju Zupančiču in trenerju Jakari, ki sta oba v tem tednu prvič postala očeta. Vseh štirideset minut smo se držali naših dogovorov, tako v obrambi, kot v napadu, na koncu pa zasluženo slavili.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitke fantom za zmago, mislim, da smo se držali naših dogovorov in omejili igro Rogaške. Kljub temu, da nekaj fantov manjka, smo uspeli iz te tekme izvleči zmago, v takšnem ritmu moramo nadaljevati tudi v regionalni ligi. Zame je bila to ena izmed najlažjih tekem v letu, glede na to, da je to super teden, v katerem sem postal očka prekrasni deklici.”

Helios Sunsi zdaj odhajajo na pot proti Črni Gori, kjer jih v sredo čaka obračun Lige ABA 2 proti Lovćenu Cetinje.

1. SKL, 3. krog (Domžale, 19. 10. 2019)

Helios Suns – Rogaška 72:67 (16:22, 20:8, 20:15, 16:22)

Helios Suns: Konjević 18 (5 skokov, 6 podaj), Šikanić, Radovčić 18 (5 skokov, 7 podaj), Pelko, Bratec 5, Oman 9, Šantelj 8 (7 skokov), Kralj, Mahkovic 7, Florveus 7, Strel
Rogaška: Ferme 13, Čevizović, Božak, Sivka, Fon 16, Dornik 6, Washington 4, Durnik (5 skokov), Lelić 11 (6 podaj), Čigoja, Miličević 11, Vujasinović 6