Kar nekaj zaključnih žogic je bilo potrebnih, da so Domžalčani le prišli do tako želene uvrstitve v zgornji del razpredelnice Lige Nova KBM. Vse do zadnjega kola in tekme s Petrol Olimpijo je bilo treba počakati na prepotrebno zmago, ki je zagotavljala boj med najboljšimi. Lepo zapolnjene tribune Športne dvorane Domžale so ustvarile izjemen ambient, fantje pa so prenesli breme tekme in na koncu slavili z 72:60.

Nikola Gajić

Sunsi so bili skozi celotno srečanje v ospredju, a si kakšne bolj otipljive prednosti proti neobremenjeni Olimpiji vseeno niso uspeli priigrati. Nekajkrat je bilo v 1. polčasu na parketu še posebej vroče; ko sta se malce zagrabila Jure Besedić in Roko Badžim, za dvig temperature pa je malce pozneje poskrbel še nekdanji “barvar” Bojan Radulović. K sreči je vse ostalo v meji malce bolj razgretih živcev, na tribunah pa domžalska prednost ob polčasu (37:31) ni zagotavljala ravno mirnega sedenja.

Nikola Gajić in Đoko Šalić sta v začetku 2. polčasa poskrbela za prvo dvoštevilčno prednost, a je še en bivši Domžalčan, Dražen Bubnić, poskrbel, da je bilo pred zadnjimi desetimi minutami še vse odprto (55:49). Nekajkrat so se Ljubljančani, ki so še včeraj igrali pomemben obračun Lige ABA proti Igokei, približali na vsega pet točk zaostanka, za kaj več pa niso imeli moči oz. so domači na krilih fantastičnega občinstva zadržali prednost in slavili z 72:60. S tem so tudi izničili nocojšnjo zmago Laščanov, ki redni del Lige Nova KBM končujejo z enakim izkupičkom zmag in porazov kot Helios (9/9), a s slabšim medsebojnim rezultatom, tako da gre zadnje mesto v Ligi za prvaka Domžalčanom!

Športna dvorana DOmžale

Današnjo tekmo je strelsko najbolj učinkovito zaključil Nikola Gajić (15 točk), s 13 točkami, 5 skoki in 7 podajmi je bil vsestranski Blaž Mahkovic, do dvojnega dvojčka pa je prišel Đoko Šalić (12 točk, 11 skokov). Prvi strelec Olimpije je bil Dražen Bubnić s 15 točkami.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Vse čestitke našim fantom za zmago, ni bilo lahko nositi bremena take odločilne tekme. Večina igralcev je zaigrala z manjšimi, nekateri pa tudi z večjimi poškodbami, tako da so zame danes heroji, saj še tik pred tekmo ni bilo jasno, kdo bo lahko stopil na parket. Mislim, da smo se zasluženo uvrstili v Ligo za prvaka. Hkrati zahvala Olimpiji za korektno borbo, predvsem pa velika hvala vsem navijačem, ki so nocoj prepoznali, da se igra tekma sezone in so nas prišli v tako velikem številu bodrit, vzdušje je bilo naravnost izjemno.”

Blaž Mahkovic

Po kakšnem dnevu počitka Helios Sunse čaka priprava na polfinale Pokala Spar, ki ga proti Hopsom igrajo to soboto, 16. 2., v Kopru. Ne pozabite, v klubu pripravljamo navijaški izlet na Obalo, za otroke do 14 leta brezplačno, za odrasle pa po ceni 5 € za avtobusni prevoz, karto za ogled tekme in osvežilno pijačo. Prijave do valentinovega četrtka na 051 394 469 (Andrej) ali na andrej.pustotnik@helios-suns.si!

Liga Nova KBM, zadnje, 18. kolo (Domžale, 12. 2. 2019)

Helios Suns – Petrol Olimpija 72:60 (18:16, 19:15, 18:18, 17:11)

Helios Suns: Pašajlić 6, Gajić 15, Fon 4, Bratec 9, Oman 2 (5 skokov), Maček, Močnik 5 (5 skokov, 6 podaj), Jogan, Mahkovic 13 (5 skokov, 7 podaj), Besedić 6, Strel, Šalić 12 (11 skokov)
Petrol Olimpija: Andolšek Heine, Tratnik 2, Bubnić 15 (6 skokov), Simonović 8 (7 skokov), Kralj, Badžim 13, Vujačić 3, Rebec 10, Radulović 2 (5 skokov), Kastrati 2, Tomić 5 (6 podaj)