Zaključeno je občinsko košarkarsko tekmovanje starejših učencev, v katerem je letos sodelovalo devet domžalskih in okoliških osnovnih šol. Do naslova so po razburljivem finalu in zmago nad OŠ Venclja Perka prišli učenci OŠ Domžale.

Domžalska športna dvorana je gostila najboljše štiri ekipe letošnjega občinskega prvenstva v košarki za starejše učence (2003 in mlajši).

Domžalska športna dvorana je gostila najboljše štiri ekipe občinskega tekmovanja starejših učencev, fantov letnika 2003 in mlajših, in sicer so se iz predtekmovalnih skupin v polfinale uvrstile šole Domžale in Venclja Perka kot zmagovalci skupin, ter Dragomelj in Dob kot drugouvrščeni. Na prvih treh šolski treningi potekajo pod okriljem Šole košarke Helios Suns.

Za Dragomeljčane, ki jih je na zaključnem turnirju vodil Blaž Malnar, je bil že ta dosežek izjemen uspeh, a se tudi pri tem niso zaustavili. Najprej so sicer v polfinalu morali priznati premoč Domžalam (30:50), nato pa so v obračunu za 3. mesto prišli do prve košarkarske medalje na občinskih prvenstvih z zmago nad OŠ Dob (48:29). Slednji so v polfinalu izgubili z OŠ Venclja Perka (34:45), a si za borbeno igro zaslužijo čestitke, njihov trener Luka Logar pa za izjemno delo v zadnjih sezonah tudi vse pohvale.

Spremljali smo izjemne tekme, prava poslastica pa je bil finale med OŠ Venclja Perka in OŠ Domžale.

V finalu pa smo gledali pravo poslastico! Ekipa OŠ Venclja Perka, ki ji že dolga leta več kot odlično poveljuje Grega Avbelj, tam praktično že kar inventar, se je favoriziranim Domžalčanom, vodenje slednjih je letos prevzel Luka Trojanšek, od samega začetka tekme pogumno postavila po robu. Otroci, ki so sicer po večini soigralci pri Helios Sunsih, so tokrat glasno, predvsem pa srčno, zastopali svoje šole. Vmes ni manjkalo zbadljivk z ene in druge strani, glasni vzkliki ob uspešno zaključenih akcijah in skakanje s klopi pa je bila stalnica iz napada v napad.

Na začetku zadnje tretjine, igra se namreč 3 x 10 minut, so se košarkarji Venclove, s trojko Iztoka Podpečana, še približali na -6, 25:31. Potem pa je pravo simultanko uprizoril Urban Klavžar, ki je v naslednjih dveh minutah dosegel 11 točk, od tega tri trojke, in OŠ Domžale odpeljal do vodstva s 44:27 ter zasluženega slavja v finalu; končalo se je s 53:40.

Do naslova prvakov so zasluženo prišli starejši učenci OŠ Domžale.

Vse ekipe si za prikazano igro zaslužijo pohvale, učencem OŠ Domžale in OŠ Venclja Perka pa želimo uspešne igre tudi v nadaljevanju sezone, najprej na področnem tekmovanju kamniške, medvoške in domžalske regije, ki bo na vrsti že v naslednjih dveh tednih.